16 januari 2024
2 minuten leestijd

Wat is de rol van user-generated content in je contentstrategie?

User-generated content is content die gemaakt en gedeeld is door gebruikers van je dienst of product. Denk daarbij aan recensies, foto’s of social media posts. Als je als bedrijf zulke content deelt, leren mensen meer over jouw dienst of product. Dit leidt tot meer conversies en verkoop. Maar hoe zet je user-generated content nou effectief in binnen jouw contentstrategie?

User-generated content: wat doet het?

User-generated content doet iets dat je als bedrijf zelf niet kunt: vanuit een ander oogpunt kennis delen over jouw dienst of product. Je kunt zelf content maken waarin je de voordelen hiervan uitlicht, bijvoorbeeld door teksten of video’s op je website, maar iedereen kan natuurlijk positief zijn over zichzelf. 

Door echte verhalen en ervaringen van gebruikers te delen, geef je als bedrijf openheid. Je laat zien wat jouw klanten van jouw dienst of product vinden, of het nu positief of negatief is. Potentiële klanten die user-generated content vinden op jouw website of andere kanalen weten écht wat ze aan jou hebben. En mensen die al klant zijn bij jou zijn weten dat hun ervaringen serieus genomen worden. Zo voelen ze zich meer betrokken bij je bedrijf. Voor je merk is dit dus een goede stap om te zetten, zeker als openheid en transparantie tot je merkpijlers behoren.

Hoe zet ik user-generated content in?

User-generated content kun je delen via verschillende kanalen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bestaande recensies, foto’s of social media posts over jouw dienst of product op je website of socials te zetten. Maar je kunt ook zelf actief je klanten benaderen met het verzoek om hun ervaringen te delen. Deze ervaringen kun je vervolgens zelf delen, bijvoorbeeld in de vorm van quotes op je website.

Met user-generated content bouw je een betere band op met je klanten en toon je betrokkenheid. Als iemand bijvoorbeeld een lovende post op social media deelt over jouw bedrijf, kun je hierop een reactie geven om je waardering te tonen.

Heeft user-generated content ook nadelen?

Als je positieve klantervaringen kunt delen, is dat natuurlijk mooi. Maar het kan ook gebeuren dat een klant een negatieve ervaring heeft met jouw product of dienst. Zo’n negatieve ervaring is in de eerste instantie geen goede reclame voor je bedrijf.

Toch kun je ook negatieve user-generated content in je voordeel gebruiken. Negeer deze negatieve ervaringen vooral niet, maar probeer ze om te zetten in iets positiefs. Erken ze en ga het gesprek aan met de gebruiker. Dit is behulpzaam en toont aan je klant – en anderen die de negatieve ervaring zien – dat je geeft om een positieve klantervaring. Ook kan het je, als de gebruiker uitlegt wat er mis is, helpen om je dienst of product te verbeteren.

Advies over het inzetten van user-generated content

Als je nog nooit iets hebt gedaan met user-generated content, weet je misschien niet waar je moet beginnen. Hoe ga je om met user-generated content, en op welke kanalen kun je deze het beste delen? Het is handig om hiervoor een expert in te schakelen. Een contentspecialist kan je helpen om user-generated content effectief in te zetten voor jouw bedrijf.

De contentspecialisten van Zacht Gras helpen je hier graag bij. We bekijken met jou welke user-generated content er al is, bijvoorbeeld reviews over je bedrijf, en via welke kanalen je deze het beste kunt delen.

Sofie van Putten
Contentspecialist
Misschien vind je dit ook wel interessant

Het belang van klantpersona’s en de klantreis

30 mei 2024

Hoe schrijf je een goede vacaturetekst?  

14 maart 2024
Social media trends 2024

Contentmarketing: wat is het en wat levert het op voor jouw bedrijf?

4 januari 2024

De social media trends voor 2024

13 december 2023
Hoe schrijf je een effectieve blog?

Hoe schrijf je een effectieve blog voor jouw bedrijf?

5 december 2023

Wij zijn op zoek naar jou!

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Functie
CV *
Maximum file size: 2 MB
Upload een bestand (max. 2mb)
Motivatiebrief *
Maximum file size: 2 MB
Upload een bestand (max. 2mb)

Bij het versturen van dit formulier bevestig ik dat ik akkoord ga met de algemene voorwaarden

Kopje koffie doen?

Naam *
Bedrijf/organisatie
E-mailadres *
Telefoonnummer
Bericht *

Bij het versturen van dit formulier bevestig ik dat ik akkoord ga met de algemene voorwaarden

Ben jij onze nieuwe Wat is de rol van user-generated content in je contentstrategie??

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer
CV *
Maximum file size: 2 MB
Upload een bestand (max. 2mb)
Motivatiebrief *
Maximum file size: 2 MB
Upload een bestand (max. 2mb)

Bij het versturen van dit formulier bevestig ik dat ik akkoord ga met de algemene voorwaarden